Pääsiäinen on Ankkalinnassa tärkeä juhla, joskin sen vietto poikkeaa jonkin verran meikäläisestä. Tiput, puput, pääsiäismunat ja värikkäät koristeet kuuluvat niin meidän kuin ankkaystäviemmekin perinteisiin, mutta ankkalinnalaislapset eivät täkäläiseen tapaan kierrä palmusunnuntaina talosta taloon trulleiksi sonnustautuneina virpomassa eikä heidän pääsiäismuniaan muni kukkovaan ne  piilottaa pihamaalle salaperäinen pääsiäispupu.


Esimerkiksi pääsiäisparaati taas ei ole meille lainkaan tuttu perinne, mutta Ankkalinnassa se on jokakeväinen merkkitapaus, jonka tiimoilta voi sattua ja tapahtua kaikenlaista. Ankka-mestareista suurimman Carl Barksin klassisesta tarinasta Juhlan prinssi (AA 13/1994) saa hyvän käsityksen, mistä pääsiäisparaatissa Ankkalinnan malliin oikein on kyse. Aku ja Hannu kilvoittelevat siinä keinoja kaihtamatta paikasta naistoimikunnan järjestämän kulkueen kärjessä, ja kuten arvata saattaa, otteet muuttuvat kovista aina vain kovemmiksi.


Pääsiäispupun puolestaan voi tavata paitsi Akkarin 13/2018 johtosarjassa myös esimerkiksi Carol McGrealin käsikirjoittamassa ja Feriolin piirtämässä sarjassa Pupu pulassa (AA 15/2009). Ankanpoikien pettämätöntä nokkeluutta tarvitaan, kun poloinen pitkäkorva joutuu siepatuksi juuri juhlan alla.


Aku kyllä onnistuu munaamaan niin arkena kuin pyhänäkin. Pat McGrealin ja Vicarin tarinassa Pääsiäisen ihme (AA 14/1996) hän rahapulassaan pestautuu pääsiäismunatehtaalle töihin ja onnistuu hukkaamaan Iineksen arvokkaan perintökorun suklaamunan sisään.